Olin 16.2.2008 Helsingin venemessuilla. Tavoitteena oli löytää tietoa maasähköasioista, jääkaapeista ja hakea ideoita uusista malleista omaan Bellaan. Kaikki nämä tavoitteet löytyivät ja sainkin tarvittavaa tietoa mitä pitäisi viellä hankkia ennen vesille laskua.

CTEK:ltä aion hankkia M-sarjan maasähköjärjestelmän, mutta pitää viellä laskea, että mikä malli on riittävä veneen kuormalle. Meinaan järjestelmään kytkeä viellä invertterin, jotta kahvinkeittäminen onnistuisi hyvin ja siitä saa normaaleille kotilaittelle tarvittaessa virtaa.

Jääkaapiksi ajattelin Waecon CR50 mallia, joka sopii juuri ja juuri paikkaan johon jääkaappi on tarkoitettu. Tila on pieni mutta nykyaikaiset jääkaapit eivät tarvitse ilmatilaa plajon, koska niissä on inegroidut puhaltimet, jotka taas kierrättävät ilmaa tuuletuskanavia pitkin.

Käteen jäi myös teflon vahaa, jossa on kuusinkertainen kiilto verrattuna normaaliin vahaan. Myös muita buunaustuotteita tuli ostettua.

Sonyn digiboxin (12v), Standard Horizon plotteri-kaiku yhdistelmän (7" näyttö, video in jne...) ja näytön (9") etupunkkaan olen jo hankkinut. Keväällä kun saan veneen Teijolle niin vien sen hiekkapuhallettavaksi ja samalla siihen laitetaan ruiskulla uudet primerit ja maalit.

Alla viellä kuvia mitä otin messuilta:

1322275.jpg

Ehkä tulevan veneeni kylkeä! ;-)

1322284.jpg

Asiallinen ratkaisu, mutta merkkiä en muista.

1322303.jpg

Uusi MV-Marin 5700 BR. Todella hieno vene tässä luokassa.

1322325.jpg

MV-Marin 5700 BR toinen kuva.

1322338.jpg

Silver Condor ja autosta matkittu esim. kyyernoja. Ei hullumpi, kun pöytääkin saa muutaman oluen laitettua! ;-)

1322344.jpg

Condor ja kyllä lähtee! Mercury 300Hp Verado.

1322353.jpg

Pitäiskö ostaa uus kone Bellaan??????

1322372.jpg

Malli CTEKIN maasähköjärjestelmästä.

1322381.jpg

Hieno Vator 27.

1322387.jpg

Veradon perhettä. Pääkone ja vetokone! ;-)

Kun pääsimme messuilta kotiin niin hetken päästä kuulin kun helikopteri alkoi pyörimään meren päällä. Pyöriminen jatkui ja jatkui ja aloin ihmettelemään mikä on menossa. Menin ulos katsomaan niin näin välillä kun kone nousi ylemmäs ja siinä oli suuret valonheittimet. Arvasin heti että nyt on joku tippunut mereen. Ääntä kesti n. 22:00 --> 02:00.

Seuraavana aamuna naapuri soitti ja kertoi mitä siellä oli tapahtunut. Kuulin surullisen uutisen kun hän kertoi, että siellä oli yöllä löydetty kalastaja, joka oli todella mukava mies täältä samasta kylästä ja jonka kanssa aina juteltiin kalajuttuja ja törmäiltiin verkoilla ja heiteltiin huulta. Tämä henkilö oli jo perjantain aikana joutunut veden varaan kalastusreissulla ja löydettin vasta la-su välisenä yönnä jäätyneenä. Jäätilanne on heikko, koska jostain kohdin meri oli auki ja monesta kohdasta taas sohjojäässä. Tapahtumahetkellä oli todella kova myrsky.

Tämä tapahtuma pysäytti hetkeksi ja laittoi miettimään, että ei kannata ottaa riskiä merellä ja uhata sitä henkensä edestä. Haluan sanoa tässä kavereilleni, että pitäkää tarpeeksi hyvät pelastautumisvälineet mukana kun olette kalassa, ettei tarvitse kuulla enää tällaisia uutisia!

Suuret osaanottoni tälle suurelle kalastajalle!