30.7.2008 lähdimme veneellä reissuun Teijolta ja ensimmäisenä määränpäänä Kasnäs. Kasnäsissä yövyimme ja kävimme ravintolassa syömässä. Ajatus oli mennä kylpylään seuraavalla päivällä, mutta kun oli luvattu huonoa ilmaa niin päätimme jatkaa seuraavalla päivällä matkaa.

31.7.2008 lähdimme Kasnäsistä kohti Vänöä. Vänössä oli tarkoitus viettää yksi yö. Vänössä kävimme katsomassa saaren kappelia ja todella hienoa uimarantaa joka sijaitsee kappelin takana. Vieraslaiturissa oli myös sähköt, vesipiste ja rannassa tunnelmallinen terassi. Suosittelen kaikille tätä paikkaa, jotka pitää rauhallisesta satamasta.

1.8.2008 Jatkoimme matkaa Vänöstä Tunnhamin kautta Borstööseen. Tunnhamissa oli luontopolku ja Thelman puoti joka myi itsetehtyjä käsitöitä. Muuten satama oli aika sottuinen, joten teimme siinä pikaisesti ruuan ja jatkoimme matkaa Borstöseen. Borstö olikin hieno nähtävyys. Saari jossa muutama talo, museo, luontopolku ja pieni vierasvenelaituri. Museoon saatiin opastus missä oli ainoastaan Borstööstä löytyneitä esineitä. Paikallinen mies kertoi esineiden historiasta. Luontopolku johti kallion päälle jossa on yksi saariston harvoista paikoista josta näki 360 astetta saariston. Aivan mahtava paikka! Satamassa ei ollut sähköä, mutta yhden yön yöpymiseen se ei haitannut. Borstöstä oli tarkoitus jatkaa matkaa edelleen länteen, mutta sadetta oli luvassa, joten lähdimme kohti Rosalaa, jossa suihkut, sähkö ja kauppa.

2.8.2008 Pääsimme Rosalaan ja lähdimme samantien kurkkaamaan viikinkikylään kun viimeksi ala-asteella käynnyt ko. paikassa. Oli se taas näkemisen arvoinen. Kävimme myös Rosalan keskustan kaupassa (Ei TB kauppa), jossa oli paljon pikkupuotien tekemiä tavaroita ja ruoka-aineksia. Nyt olemme Rosalassa pitämässä sadetta ja tarkoitus olisi lähteä uusiin paikkoihin kunhan sade helpottaa. Loppumatkasta menemme myös Kasnäsin kylpylään. Kuvia tulee myöhemmin kun saadaan nopeampi yhteys ja saadaan matka päätökseen.

4.8.2008 oli luvattu jatkuvaa huonoa ilmaa. Ajoimme Rosalasta Kasnäsiin ja suoraan kylpylään. Tuulta oli Russarössä mitattu 26m/s ja puuskissa 33m/s. Ensimmäinen yö Kasnäsissä oli todella keinuva. Aallot hakkasivat veneitä ja nukkuminen onnistui miten se siinä kelissä voi onnistua. Kaksi yötä vietimme parkissa ja 6.8.2008 päätimme lähteä kotiin, koska vettä oli luvattu loppu viikoksi.

Summaus reissusta:

Kasnäs: mukava pieni kylpylä ja satama kaikilla palveluksilla.

Vänö: Kappeli, hieno uimaranta ja mukava terassi.

Borstö: Hienoin näkemäni saari missä hieno historia ja hyvät näköalat. Suositeltava kohde!

Rosala: Rosalan leipomossa leivotut leivät, pieni mukava kauppa, hiiden kirnut ja viikinkikylä.