Lauantaina 16.9.2006 olin perunoita nostamassa vanhempien luonna. Homma oli aika kova, koska johtaja Ristolainen oli istuttanut perunoita myyntiin, mutta ei ehtinyt myymään niitä kesällä joten melkein kaikki jäi nostettavaksi. Eihän tuollaista määrää saa syötyä vaikka joka päivä söisi perunoita ja nakkeja. Onneksi saatiin perunoita myytyä eteenpäin jonkun verran.

Lauantaina perunan noston jälkeen laitoin pitkän siiman Mäntysaaren kupeeseen. Syötit hain kummisedän kanssa lossinrannasta Kokkilasta. 10min ja 50kpl syöttejä. Susanne lupautui soutamaan ja ihme ja kumma selvisimme siimanlaskusta ilman perheriitaa. ;-D

Sunnuntaina sitten mentiin nostamaan siimaa aamulla kello 07:00 ja sumu oli todella kova ja piti mennä rantaa pitkin että ei eksynyt reitiltä. No kummiskin piti päästä vastarannalle ja homma meni niin kauan hyvin kun soutuveneen 5Hp moottori alkoi vuotamaan bensaa ja sammui. Siinä sitten oltiin keskellä väylää sumussa ja näkyvyys 2m joka suuntaan. No aloin soutamaan ja löydettiin vastarannalle ja tunsin paikan. Siinä sitten mietittiin, että mitä tehdään ja tulimme siihen tulokseen että pakko sitä on yrittää takaisin kotirannalle kun sumu ei tuntunut häviävän mihinkään. Auringosta ja autonäänistä otettiin suunta ja löysimme kuin löysimmekin vanhan Vilniemen lahteen ja siitä sitten oli helppo soutaa rantaa pitkin kotilaiturille.

Siitä otimme sitten MV-Marinin missä on GPS ja laitoimme soutuveneen hinaukseen ja lähdimme sumuun ja laitoimme ison veneen parkkiin äidin veljen laituriin ja soudimme siitä siimalle.

Kun pääsimme takaisin kotiin kello oli 12 joten olimme viettäneet sumussa/merellä 5tuntia yhden siiman takia. --> Ensi kerralla laitan lähemmäksi eli tänä viikonloppuna.

Tässä kuvia viikonlopusta:

192484.jpg
Kulotusta vahingossa kun poltettiin vanhat harsot! ,-)

192485.jpg
Massikka jyrää!

192488.jpg
Ja perunat lentää!

192487.jpg
Lauantain homma ohi eli puolet nostettu! Johtaja Ristolainen tyytyväisenä!

192482.jpg
Sumua aamulla merellä! Hiukan ongelma suunnistaa!

192481.jpg
Saalis (isoin kuha päälle 2kg) + tuohon voi viellä lisätä yhden säynävän ja limapuikon (hauki).

192483.jpg
Ilma vähän parempi kun tulimme kotiin takaisin!