Lauantai 31.03.2007


Työnsin soutuveneen venevajasta ulos ja oli tarkoitus laskea verkot veteen. Rannassa oli jäätä viellä jonkun verran, mutta eipä tuo haitannut kun niin kova halu oli saada verkot veteen. Isä hyppäsi veneen kyytiin ja työnsin hänet jäätä pitkin veteen. Itse hyppäsin kalliolta kyytiin jossa oli jo sula ranta joten pääsin hyvin mukaan. Verkko saatiin hyvin laitettua veteen ilman ongelmia. Ilma oli mitä mahtavin --> Aurinko paistoi ja lämmintä oli aivan uskomattoman hieno ilma. Vesi on todella mutaista, mutta niin aina kun jäät lähtevät ja rannat sulaavat niin muta valuu veteen.

Sunnuntaina 1.4.2007

Käytiin katsomassa vuoden ekaa kertaa verkot ja saalis oli ihan kohtuullinen tähän aikaa vuodessa. 1kpl n.1kg kuha, 2kpl lahnaa, 1kpl hauki ja n.50kpl norsseja.

Tiistai 3.4.2007

Lämmintä n. 3 astetta kova tuuli suoraan verkoille ja kaislaa oli liikenteessä. Lähdin soutamaan rannasta ja mietin, että mitä tästä tulee kun ihan mukavan kokoista aaltoa heti lähdössä ja tuuli puhalsi todella kovaa. No päätin lähteä ja soutu sujui sivutuuleen ihan hyvin kun otti rauhassa. Pääsin naapurin verkoille niin se ei enteillyt hyvää, koska verkko oli täysi siis suomeksi täysi kaislaa eli ihan perkeleesti. No hetken matkan päästä pääsin omille verkoille ja verkot täysin venyneet niin kovassa aallokossa ja tuulessa. No ei muuta kun hanskat pois ja verkosta kiinni. Norsseja tuli taas ihan kiitettävästi ja kaislaakin oli vaan suurimmaksi osaksi kellukkeiden kohdalla jumissa. Muutamia löytyi verkon keskeltäkin. No tulos oli 1 todella pieni kuha jonka sain hengissä karkuun ,yksi pieni lahna ja yksi iso lahna joka pääsi karkuun kun ei ollut niin hyvin kiinni. Sormet olivat aivan jäässä ja kova hiki valmiina kun sai alkaa soutamaan melkein vastatuuleen. Pääsin rantaan niin venevajaan tuulen suojaan sormia sulattamaan ja onnelisena kotiin, kun ainakin verkko on tältä päivältä putsattu mutta taas seuraavalla kerralla uudestaan. Tällä tuulella kun kaislalautat liikkuvat ja jäävät verkkoon kiinni helposti mikä on todella kova työ putsata. Onnea naapurille joka huomenna aamulla lähtee verkkoa katsomaan ja putsaamaan kaislalautasta. Kiitos hänelle kun otti ensimmäisenä vastaan tuon lautan! =)

Perjantai aamu 6.4.2007

Niin siinä sitten kävi kun pelkäsinkin, että naapurin verkko oli lähtenyt kaislalautan voimasta liikkeelle ja viennyt meidän verkon mennessään. Siellä sitten perjantai aamuna selviteltiin verkkoa. Vedimme verkon rantaan ja erotimme oman verkon naapurin verkosta. Kotona sitten sain selvitettyä autotallin seinää vasten verkon taas iskukuntoon ja tuo homma oli aivan mahdottoman oloinen, mutta onnistui. Verkkoon oli tullut vain 2 pientä reikää joten ei haittaa menoa. Saalis muuten oli 10kpl kuhaa, 1kpl lahna ja suht hyvänkokoinen ahven!

Tarkoitus olisi laittaa viikolla 15 verkko uudelleen veteen mikäli hommat antaa periksi. Alas lisätty kuva naapurin kaislaverkosta. =)

491122.jpg

Vettä päin!

491124.jpg

Verkot laitettu

491127.jpg

Vuoden eka kuha!!!!!

507879.jpg

Tästä se verkon selvitteleminen alkoi!